





Tuesday, March 5, 2024	
6:00pm-8:00pm	Faculty/ Leadership Dinner
Petit Bois	
8:00pm-9:00pm	Early Conference Registration Check-In
Pre-Function Area	

Wednesday, March 6, 2024	
Time	Session Title
7:00am-8:45am  Pre-Function Area	Conference Registration
7:00am – 8:15am <i>Grand Ballroom</i> <i>A,B,C</i>	Breakfast Buffet
8:15am-8:30am Grand Ballroom D,E,F	Welcome
8:30am- 9:30am	Session One: (ETHICS)
(1hr)	Ethical Capital Representation – Why a Guidelines Compliant Approach is  Required Emily Olson-Gault, Director and Chief Counsel  ABA Death Penalty Representation Project
9:30am – 9:35am	<u>Evaluations</u>
9:35am – 10:35am <i>(1hr)</i>	Session Two:  Mitigation is Everywhere: How to Uncover Life-saving Evidence  Elizabeth Vartkessian, Ph.D., Executive Director  ARC, Inc. (Advancing Real Change)
10:35 – 10:50am	Evaluations
10:50am - 12:05pm <i>(1.25hr)</i>	Session Three: Finding the Client's Story Through Trauma Informed Interviewing –  Megan Leschak, LMSW,  Federal Public Defender, Central District of California  &  Denise M. Smith, LCSW-C  Smith Consulting Group, LLC
12:05pm	<u>Evaluations</u>
12:05pm – 1:15pm <i>Grand Ballroom</i> <i>A,B,C</i>	Lunch (included)
1:15PM – 2:45PM	Session Four: In Unity We Defend: The Role of Teamwork in Capital Trials (Panel Discussion)
(1.50hr)	Sam Dworkin, Mitigation Specialist







Grand Ballroom	Dworkin Investigations, LLC	
D,E,F	Katherine M. Mayer, M.A., CCDI	
	Mayer Consulting, LLC	
	Kelsey Rushing, Capital Defender	
	MS Office of State Public Defender	
	<u>Lela Hubbard</u> , LMSW - <i>Moderator</i>	
2:45pm – 2:50pm	<u>Evaluations</u>	
2:50pm-3:50pm	Session Five:	
(1.00hr)	Beyond the Gavel: Nurturing Resilience in Capital Defense Practitioners	
	Sandi Dawson, Asst. Fed. Defender	
	Federal Defenders for the Middle District of Alabama	
3:50pm – 4:00pm	<u>Evaluations</u> and Break	
4:00pm – 5:00pm	Session Six:	
(1.00hr)	Capital Defense Chess: Winning Moves in Motion Practice	
	<u>Danalynn Recer</u> , Director	
	GRACE (Gulf Region Advocacy Center)	
5:00pm – 5:05pm	Evaluations and Announcements	
5:15pm-7:15pm	Welcome Reception	
H20		

Thursday, March 7, 2024		
Time	Session Title	
7:00am – 9:00am	Breakfast Buffet	
Grand Ballroom		
A,B,C		
9:00am – 9:15am	NASAMS and the Value of Membership	
Grand Ballroom	Lyndsay Lewis, Executive Committee	
D,E,F	NASAMS	
9:15am-	Session Seven:	
10:15am	From Facts to Narrative: The Power of Storytelling in Capital Cases	
(1.25hr)	Tonya Maxwell, Mitigation Specialist	
10:15am -	Evaluations and Break	
10:30am		
10:30am –	Session Eight:	Mitigation Specialists Breakout:
11:30am	Navigating Atkins Claims	Humanizing Justice: Exploring Remorse and
(1hr)	Kelsey Rushing, Capital	Empathy in Capital Litigation
Grand Ballroom	Defender	Eva Buchwald, LCSW
D,E,F	Monica Lee, LMSW	
	MS Office of State Public	Cat Island Ballroom
	Defender	
	-	<u>Evaluation</u>
11:30am-	Evaluations and Break	
11:45am		
11:45am-1:00pm	Lunch	







Grand Ballroom		
A,B,C		
1:00pm – 2:25pm	Session Nine:	
(1.25hr)	Using Experts Strategically to Advance Your Defense	
Grand Ballroom	Kimberly C. Stevens, Senior Attorney	
D,E,F	Capital Resource Counsel Project	
2:25pm-2:30pm	<u>Evaluations</u>	
2:30 – 3:45pm		Session Ten:
(1.25hr)	9	h Clients on Case Resolution
	Shannon Keyes – Woodward, LCSW	
	SKW Consulting, LLC	
	and	
	Kristina Leslie, Capital Resource Counsel	
	Capital Resource Counsel Project	
3:45pm – 4:00pm	<u>Evaluations</u> and Break	
4:00pm – 5:00pm	Session Eleven:	Mitigation Specialists Breakout:
(1hr)	From Peremptory Challenges to	<b>Cultural Compassion: The Vital Role of</b>
Grand Ballroom	Equal Justice: Discussing the	Mitigation Specialists in Embracing Family
D,E,F	History of Racial Bias in Jury	and Cultural Dynamics of the Client
	Selection	Cecilia "Cessie" Alfonso, LCSW, ACSW, CSW
	Tucker Carrington,	Founder & President
	Assoc. Dean for Clinical	Alfonso Consultants, Inc.
	Programs, Professor of Law &	
	Director	Cat Island Ballroom
	George C. Cochran Innocence	Funlanting
	Project	<u>Evaluations</u>
5:00pm	<b>Evaluations</b> and Announcements	

Friday, March 8, 2024	
Time	Session Title
7:00am – 8:30am	Breakfast Buffet
Grand Ballroom	
A,B,C	
8:30am –	Session Twelve:
10:15am (1.75hr)	Selecting a Life: A Discussion about Jury Selection in Capital Cases
Grand Ballroom	<u>Ed Ungvarsky</u>
D,E,FE	Ungvarksy Law, PLLC
10:15am-	<u>Evaluations</u>
10:20am	
10:20am –	Session Thirteen:
11:50am	In the Legal Trenches: Lessons from Parkland's Defense Team
(1.50hr)	Casey Secor, Founder & Senior Staff Attorney







	Kate O'Shea, Mitigation Specialist, Suzerain Capital Defense
11:50am	Evaluations and Closing Announcements